Ideale balkonplanten en terrasplanten voor in pot!

Zoek je inspiratie voor groen op je balkon of terras? Er zijn veel leuke planten in pot om op je balkon of terras neer te zetten. Van winterharde balkonplanten tot terrasplanten voor in de volle zon! We geven je de top 5 populaire balkonplanten en terrasplanten!

1. Balkonplant in volle zon: olijfboompje op stam

Met dit leuke olijfboompje op stam haal je echt de Mediterraanse sfeer naar je balkon of terras. Deze leuke balkonplant kan je prima in de volle zon zetten, in ieder geval op een zonnige plek. Zet de plant wel binnen in de winter.

2. Sterke winterharde balkonplanten: Esdoorn in pot

De Esdoorn Acer is een plaatje voor ieder terras of balkon. De herfstkleur is prachtig geel en staat ook mooi in pot! De Esdoorn zet je het beste in de schaduw of halfschaduw met ochtendzon.

3. Mediterraanse terrasplant: Citrusplant

Deze Citrus Variegata is een nieuw soort citrus. Deze plant heeft zowel bonte bladeren, als bonte vruchten. Dit maakt het een bijzondere en stijlvolle plant voor op je terras of balkon. Als de temperatuur onder de 10 graden komt zet je de citrusplant binnen.

mediterraanse terrasplant citrusplant

4. Fruitplanten op je balkon: de Moerbei

De Morus matsunaga Moerbei is de eerste moerbei die klein en compact groeit en toch veel heerlijke vruchtjes geeft. De moerbeitjes mogen dan wat op bramen lijken, de smaak is uniek en mag als heerlijk omschreven worden. Zeer geschikt voor in een mooie pot op je terras of balkon op een zonnige plek.

fruitplanten op je balkon

5. Een sierraad voor je terras: de Bromelia

Deze prachtige bladhoudende tuinbromelia, afkomstig uit Chili is een sieraad voor ieder terras of balkon. Aan het eind van de zomer verschijnt er een prachtige bloem in het hart van de plant. Hoogte 35-45 cm, breedte 40-50 cm. Deze plant hoeft niet gesnoeid te worden en is winterhard. Zet deze Fascicularia ‘Bicolor’ in de volle zon, halfschaduw of schaduw. De plant is daarnaast winterhard.

bromelia balkonplant

Alle balkonplanten en terrasplanten online kopen