Wat is een industrieel interieur?

De industriële woonstijl is een stoere stijl met veel industriële en vintage elementen. Een industrieel interieur heeft een beetje de sfeer van een New Yorkse loft: een grote open ruimte. Constructiedetails van de bouw worden niet weggewerkt. Planten voor een industrieel interieur mogen dan ook zeker een stoer tintje hebben!

Kenmerkend voor een industriële stijl zijn zwarte kleuren en grijstinten, gecombineerd met donkergroen of felle accentkleuren. De vormen zijn strak en praktisch. Materiaal wat veel gebruikt wordt is beton, metaal en hout. Typisch voor een industrieel interieur is vaak een gietvloer. Metaal wordt ook vaak gebruikt zoals een metalen trap of stellingkasten van steigerbuizen. Accessoires die bij een industriële stijl passen zijn veel vintage elementen, zoals een oud bibliotheektrapje, houten tafel met gietijzeren onderstel en bijvoorbeeld industrielampen.

planten industrieel interieur

Welke planten passen bij een industrieel interieur?

Grote groene kamerplanten

Wat natuurlijk niet kan ontbreken in een industriële woonkamer zijn een paar echt stoere kamerplanten! Met planten creëer je op een natuurlijke manier meer kleur in een industrieel interieur. Wat goed past bij een industrieel interieur zijn grote groene kamerplanten, zoals de Monstera, Bananenplant of Anthurium. Of planten met grote stoere bladeren, zoals de Philodendron of de Ficus Elastica. Een grote plant heeft namelijk ook een groot effect, wat goed past bij de stoere en ruige industriële stijl. Ze geven meteen veel groen aan je kamer en een stoer effect!

Hangplanten en cactussen

Naast de groene kamerplanten passen ook hangplanten en cactussen goed binnen een inddustrieel interieur. Met hangplanten kun je een leuk effect creëren door ze bijvoorbeeld als zet op of in een kast te zetten. Denk aan de Moederplant of de Peperomia. Stoere hangplanten of vetplanten als de cactus Euphorbia of de Mangave zijn hierdoor een mooie toevoeging aan een industriële woonstijl.