Bij plant-direct.nl kun je gewoon online je planten kopen!  Onze planten komen vers van de kweker! Ze worden ingepakt in een speciale verzenddoos voor planten en direct vanuit de kweker bij je thuis bezorgd. Daar wordt je toch helemaal blij van! Onderstaand nemen we je mee in welke type planten het best bij je kunnen passen.

Welke planten passen bij mij?

Er is heel veel aanbod in planten. Zo veel dat het soms moeilijk kiezen is! Maar welke planten passen nou het beste bij jou in huis? Let op een aantal dingen.

  • De juiste plek voor de juiste plant

Sommige planten hebben veel zon nodig, andere houden juist meer van indirect licht. De juiste plek in huis voor de juiste plant is – naast water geven – het belangrijkste om je plant happy te maken!

  • Hoeveel hou je van je planten?

De ene plant heeft meer aandacht nodig dan anderen. Ben je er nou zo een die áltijd vergeet de planten water te geven? Kies dan een type plant die wat minder aandacht nodig heeft, zoals de meeste groene kamerplanten. Hou je er juist van om je plantjes af en toe happy te maken met je plantenspuit? Dan vertrouwen we jou zeker met een huis vol met bloeiende kamerplanten!

  • De juiste pot voor de juiste plant

Je plant heeft de ruimte nodig om te groeien. Komen de wortels al uit de gaten gegroeid? Koop dan een grotere pot, zodat de wortels weer ruimte hebben.

  • Je plant verzorgen

Mooi dat je een nieuwe plant in huis hebt! Nu is het aan jou om je plant happy te houden. Iedere plant heeft zijn eigen verzorging nodig, dus lees deze goed door!

Kamerplanten online kopen

Kamerplanten geven je huis kleur en geven daarnaast ook zuurstof af en zorgen daarmee voor een goede atmosfeer in huis. Populaire kamerplanten zijn bijvoorbeeld vetplanten en cactussen, die weinig water en onderhoud nodig hebben. Ook de pannenkoekplant blijft nog steeds erg populair.

Groene kamerplanten

Heb je momenteel geen of weinig planten in huis? Dan kun je het best een combinatie van groene planten online kopen, waarvan je bijvoorbeeld speelse groepjes planten maakt. Je zult zien dat je een heel ander gevoel in huis haalt! Groene kamerplanten zijn helemaal hip en ze hebben over het algemeen weinig verzorging nodig. Populair is bijvoorbeeld de aloë vera plant. Heb je geen idee en laat je je graag verrassen? Kies dan voor een leuk !

groene kamerplanten kopen
Een leuke mix van groene kamerplanten geeft je huis veel sfeer!
Bloeiende kamerplanten

Wil je je huis echt opfleuren met planten en vind je het leuk om ze te verzorgen? Denk dan aan bloeiende kamerplanten. Met bloeiende kamerplanten breng je je huis echt tot leven door de fleurige bloemen. Populaire bloeiende kamerplanten zijn bijvoorbeeld de orchidee of bromelia.

orchidee kopen
De orchidee is een van de meest populaire bloeiende kamerplanten.

Tuinplanten online kopen

Tuinplanten maken je tuin! Ook hierbij geldt dat de ene plant meer geschikt is dan de andere. Sommige planten doen het namelijk beter in zandgrond, andere in kleigrond. Ideaal is een combinatie van vaste planten in je tuin, aangevuld met bijvoorbeeld eenjarige tuinplanten. Veel groen in je tuin geeft je een heerlijk gevoel!

Eenjarige tuinplanten

Eenjarige tuinplanten bloeien gedurende het seizoen, over het algemeen van het voorjaar tot de herfst. Water geven is vaak genoeg en je hebt de hele zomer een tuin die in bloei staat!

Vaste planten

Vaste planten zijn de basis voor je tuin. In het najaar verliezen ze hun blad en sterven ze vaak af boven de grond, maar in het voorjaar komen ze terug! Afhankelijk van je tuininrichting kun je kiezen voor een mix van verschillende typen vaste tuinplanten.

  • Bodembedekkers

Bodembedekkers zijn vaste, lage planten die breeduit groeien en onkruid geen kans geven. Ze kruipen als het ware over de grond en voorkomen ook uitdroging van de grond.

  • Struiken, of heesters

Struiken zorgen ervoor dat je tuin er ‘vol’ uitziet en gevuld is. Ze zorgen voor meer vogels, vlinders en insecten in je tuin en hebben over het algemeen weinig verzorging nodig.

  • Terrasplanten

Op het terras wil je leuke planten die je terras helemaal compleet maken! Denk dan bijvoorbeeld aan leuke mediterrane planten, zoals een citrusplant of olijfboom. Deze planten haal je bij nachtvorst gemakkelijk even binnen.

Citrusplanten of olijfbomen zijn zowel leuk voor binnen als op het terras!
  • Klimplanten

Klimplanten zijn vooral handig om je schuur of muur mee op te fleuren door ze er tegenaan te laten groeien! Je hebt er daarnaast bijna geen onderhoud aan als je ze juist plaatst. De Toscaanse Jasmijn is een erg populaire klimplant die ook nog eens groen blijft in de winter!

  • Kruidenplanten

Kruidenplanten zijn erg leuk en handig om in de tuin te hebben. Naast dat kruidenplanten voor een geurige tuin zorgen kun je de verse kruiden ook lekker gebruiken tijdens het koken. Je kunt bijvoorbeeld een lekkere mix aan kruiden planten online bestellen, zoals de rosemarijn die erg populair is.

  • Overige vaste planten

Er zijn nog oneindig meer typen vaste planten, zoals rotsplanten, siergrassen en bamboe om je tuin mee op te fleuren. Denk bijvoorbeeld ook eens aan bessen of frambozen uit eigen tuin met diverse fruitplanten.

Online planten kopen? Bekijk ons ruime assortiment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *