Verzending en levertijden

Verzending

Er zijn veel voordelen aan het online kopen van kamerplanten. Ten eerste scheelt het je een hoop gesleep, zeker in het geval van grote planten. Daarnaast kun je 24 uur per dag je planten bestellen en worden ze direct vanaf de kweker bij je thuis bezorgd. Je planten zijn dus ook nog eens extra vers! We begrijpen dat je twijfels kunt hebben bij het online kopen van planten. Gaat dat wel goed? Hoe worden ze verzonden en verpakt? Komen ze wel heel aan? Jazeker! Hieronder vertellen we je er meer over.

Verpakking

Al onze kamerplanten komen 100% vers van de kweker en worden dan zorgvuldig ingepakt voor verzending. Wij werken hiervoor samen met PostNL, die de planten met een speciaal ontwikkelde verpakking verzenden.

Hoe zien die planten verpakkingen er dan uit? Door een specialist uit de sierteelt sector zijn er speciale verpakkingen voor planten ontwikkeld. Hiermee kunnen de planten als pakket verstuurd worden. Met de speciaal ontwikkelde verpakking, krijgen de bloemen en planten water en worden beschermd voor transport. De planten zitten vast in de verpakking en kunnen zelfs ondersteboven verstuurd worden!

planten-direct-van-de-kweker-verpakking
De planten op Plantcentraal.nl worden met deze plantverpakkingen verzonden

Ook aan het milieu is gedacht, want de dozen zijn gemaakt van FSC papier/karton en voorzien van het FSC logo. Het verzenden van kamerplanten is een vak apart. Het zijn kwetsbare producten met een houdbaarheid. Maar dankzij deze manier van verzenden gaat dat in bijna alle gevallen helemaal goed!

De boeketten blijven vers met behulp van ‘Chrysal Arive Alive’. Dit sponsachtige materiaal houdt de onderkant van de stelen vochtig en voorkomt dat de verpakkingen beschadigen door vocht.

De bloemen op Plantcentraal.nl worden met deze bloemenverpakking verzonden

Levertijden

De levertijden binnen Nederland zijn 2 tot 3 werkdagen. Dagelijks worden de orders vroeg in de ochtend automatisch aan onze kwekers doorgegeven. De kweker verpakt en verzend de planten diezelfde dag nog via PostNL, waardoor je ze de dag erna in huis hebt! Bestel je je planten in het weekend? Deze worden maandag verzonden en dinsdag geleverd!

Alle planten en bloemen op onze webshop worden bezorgd door PostNL

Hieronder vind je een overzicht wanneer je je planten en bloemen normaal gesproken kunt verwachten. Voor de actuele leverdag en tijd houd je de track & trace codes van PostNL in de gaten.

Dag van bestellenVerwachte 1e bezorgdag
MaandagWoensdag
DinsdagDonderdag
WoensdagVrijdag
DonderdagZaterdag
VrijdagDinsdag
ZaterdagDinsdag
ZondagDinsdag

Verzendkosten en pakket volgen

Bij een bestelling vanaf € 50,- zijn de verzendkosten in Nederland gratis. Bestellingen onder de € 50,- verzenden wij tegen € 6,75 verzendkosten voor de verzending via PostNL. In alle gevallen ontvang je via PostNL een track & trace nummer, waarmee je je pakket kunt volgen. Ook kun je via deze code, indien tijdig, je bezorgmoment wijzigen bij PostNL.

We vatten de verzending nog even kort samen voor je:

  • Planten en bloemen vers vanaf de kweker
  • Verpakt in speciale verzenddozen
  • Verzonden met PostNL en track & trace code
  • De verzendkosten zijn € 6,75
  • Bestellingen vanaf € 50,- verzenden we gratis
  • Binnen 2-3 werkdagen thuis geleverd