De Strelitzia Nicolai als groene kamerplant

We stellen je hieronder graag voor aan de Strelitzia kweker waar onze mooie Strelitzia planten op de webshop vandaan komen! De Strelitzia Nicolai is één van de meest populaire planten van dit moment! Een elegante plant die in de zomer ook naar buiten kan. Deze kamerplant geeft een bijzondere sfeer aan je woonkamer, balkon, terras of aan uw tuin.

De Strelitzia Nicolai wordt net zo groot als zijn naam mooi is. Hij komt uit Zuid-Afrika en staat bekend om zijn fantasierijke oranje bloemen, vaak met een blauwige stamper. Daar komt de Nederlandse naam vandaan. In het wild kan hij wel tien meter hoog worden.

Planten van de Strelitzia Nicolai kwekerij

Strelitzia Nicolai plant kopen van de kweker

Op Plantcentraal koop je je Strelitzia Nicolai direct bij de kweker. Ze worden daar netjes voor je ingepakt en rechtstreeks bij je thuisbezorgd. Zonder een lange reis met tussenkomst van de veiling, groothandel en het tuincentrum. Bekijk ons volledige aanbod van Strelitzia planten met en zonder sierpot.

Strelitzia Nicolai kwekerij: Persoons Potplanten

Persoon Potplanten is de Strelitzia Nicolai kwekerij achter deze mooie groene kamerplanten. Met ongeveer 20 werknemers besteden zij veel tijd en zorg aan de teelt van kwaliteitsproducten. Het assortiment bestaat uit groene kamerplanten zoals de Philodendron, Schefflera, Musa, Strelitzia, Monstera en Alocasia.

Het grootste gedeelte van het bedrijf bestaat uit nieuwe moderne hoge kassen die ingericht zijn volgens de huidige maatstaven. Alle Strelitzia planten worden geteeld op betonvloeren die zijn voorzien van een “eb- en vloed – systeem”. Ook het vochtgehalte wordt hier op peil gehouden door verneveling. Persoon Potplanten werkt hard aan een energiezuinig bedrijf en milieubewuste planten teelt.

Persoon Potplanten is lid van Decorum. Decorum bundelt de kracht van tientallen speciaal geselecteerde planten-en bloemenkwekers met dezelfde passie voor groen. Voor Decorum zijn planten en bloemen het mooiste wat er is. Ze maken de wereld om ons heen een stukje aangenamer, geven rust, een goed gevoel, ontspanning, zuurstof, geluk en gezondheid. Klanten kunnen altijd rekenen op een kwalitatief hoogwaardig product. Direct van de kweker. De Decorum kwekers telen hun planten en bloemen vol passie en zorg, met liefde en respect voor de natuur.

Verzorging Strelitizia Nicolai

Een Strelitzia plant kan veel licht verdragen, zorg dan wel voor voldoende water. In de zomer telkens zoveel dat de grond na een week weer droog aanvoelt. Voorkom het ‘voetenbad’. ’s Winters ook wekelijks water geven, maar dan minder. Zet de plant vooral direct in de zon.