Meer groen in je landelijke woonstijl met planten!

Planten voor in een landelijk interieur? Eén van de meest polulaire interieur stijlen blijft het landelijk interieur. De landelijke woonstijl gaat al een tijdje mee, maar blijft onverminderd populair in Nederland. Een van de redenen waarom deze trend zo blijvend is, is vanwege de knusse en gezellige uitstraling van een landelijk interieur. Het geeft een gevoel van thuis en waar iedereen welkom is. Planten die goed opgaan in je landelijke interieur dragen hier aan bij!

planten landelijk interieur, landelijke kamerplanten
Landelijke kamerplanten voor in een landelijk interieur.

Welke landelijke kamerplanten passen in je landelijk interieur?

Planten in een landelijk interieur zijn een mooie toevoeging aan je landelijke woonstijl. Wat goed past bij een romantisch of landelijk interieur zijn groene kamerplanten met een wat fijner blad, zoals een Goudpalm. Ook is natuurlijk de pot erg belangrijk. Een rieten mand of pot is typisch landelijk, maar ook een wat strakkere witte pot past goed en zorgt juist voor wat contrast. Andere planten die goed in een landelijk interieur passen zijn bijvoorbeeld de Yucca, Vingersboom en Dracaena.

Vetplanten en cactussen in een landelijk interieur

Naast de grotere kamerplanten kunnen vetplantjes en cactussen heel goed in een landelijke stijl en een leuk contrast geven aan het groen in huis. Denk bijvoorbeeld aan de Aloe Vera plant of een pannenkoekplantje. De wat meer doorsnee cactussen als de Cereus cactus kan zeker ook.

Bloeiende kamerplanten en bloemen in een landelijk interieur

Met planten krijg je meer groen in je landelijke interieur, maar wat dacht je van wat kleur in huis? Bloeiende kamerplanten als de Orchidee of een mooie bos bloemen gaan erg goed op in deze stijl. Denk hierbij aan een mooie bos hortensia’s. Ook droogbloemen passen heel hoed in een landelijk interieur. Door bloeiende planten en bloemen geef je je huis een fleurige, landelijke uitstraling.

Lijst met alle landelijke kamerplanten voor een landelijke woonstijl

Bekijk hier onze lijst met alle planten voor in een landelijk interieur.