Wat is eigenlijk een botanische woonstijl of interieur?

De botanische woonstijl is een van onze favoriete interieurstijlen. Waarom? Planten zijn de basis voor een botanisch interieur! Dat betekent een huis vol levendige groene planten en botanische woonaccessoires zoals vazen, posters en natuurlijke producten. En natuurlijk botanische planten!

Botanisch betekent alles wat te maken heeft met plantenkunde. Veel groen dus! Houdt de basis in je huis, zoals de vloer, heel rustig en ga los met alle planten en potten die je leuk vindt.

Botanische planten in ieder interieur

Het botanische interieur kun je eigenlijk aan ieder interieur toevoegen. Van een Scandinavisch, Vintage of Bohemian interieur vol met planten tot een stoere industriële woonkamer met een groene touch. Een botanisch-industrieel interieur met je eigen urban jungle in huis! Wil je zelf ook een botanisch interieur creëren of de botanische woonstijl toevoegen aan je interieur? Dan mogen de volgende botanische planten zeker niet ontbreken.

Botanische planten die perfect passen in je interieur

Planten zijn dus de basis waar je de meeste aandacht aan moet besteden. Koop dus niet zomaar een paar plantjes, maar denk er echt over na. De grootte en vorm van de plant bepalen namelijk de sfeer. Een grote groene kamerplant met stoere bladeren is bijvoorbeeld een mooie eyecatcher. Combineer deze met verschillende kleinere plantjes en botanische accessoires als vazen, tafels en plankjes met hangplanten. Een opvallende cactus kan zeker ook! Wil je een bohemian botanisch interieur? Combineer dan wat meer exotische accessoires met bijvoorbeeld mediterrane planten. Hieronder geven we de top 10 botanische planten die je kunt toepassen in een botanisch interieur.