Moswand binnen? Inspiratie voor een mosmuur in huis op alle plekken!

Een moswand binnen maken? Mos aan de muur wint de laatste jaren steeds meer aan polulariteit, het is ook een echte eyecatcher! Met een moswand in huis haal je het gevoel van de natuur helemaal naar binnen. Denk aan een moswand in je woonkamer of badkamer. Maar waarom geen moswand in je keuken? Een mos muur kun je op veel plaatsen in huis toepassen. Met wat inspiratie en creativiteit kun je de mooiste moscreaties maken! Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan onderstaande plekken voor een moswand?

 • In de keuken
 • In de gang
 • Om een paal
 • In de hal of gang
 • In de badkamer
 • In de slaapkamer
 • Op het plafond

Moswand badkamer: douchen in de natuur!

Een moswand in de badkamer is – naast de woonkamer – een van de meestgebruikte plaatsen voor een moswand in huis. Het is aangetoond dat groen in huis een rustige omgeving creëert. Ideaal dus voor je ontspanmomentje in bad. Of het gevoel dat je staat te douchen in de natuur! Een moswand in je badkamer kun je bijvoorbeeld toepassen op de muur achter je bad, maar ook achter je badkamermeubel.

moswand badkamer - moswand inspiratie in de badkamer
Inspiratie voor een moswand binnen in je badkamer

Moswand woonkamer: haal de natuur in huis!

De woonkamer is de meestgebruikte plaats voor een moswand binnen. Aangetoond is dat het hebben van groen in huis een van de beste manieren is om je mentale gezondheid te verbeteren. Groen geeft een hoger welzijnsgevoel geven aan de eigenaar. Een moswand of mosschilderij in je woonkamer draagt hier dus zeker aan bij!

mowand woonkamer - moswand inspiratie voor een moswand thuis in je woonkamer
Inspiratie voor een moswand binnen in je woonkamer

Moswand slaapkamer: een oase van groen!

Slapen in een groene oase? Ga dan voor een moswand in je slaapkamer. Ook hier draagt een moswand bij aan een ontspannen gevoel en rust. Ideaal dus als je naar bed gaat. Een moswand in je slaapkamer kun je mooi toepassen op de wand achter je bed, of juist precies op de muur er tegenover. Je slaapkamer voelt alsof je in een luxe hotel slaapt!

moswand slaapkamer - inspiratie voor een moswand in je slaapkamer thuis
Inspiratie voor een moswand binnen in je slaapkamer

Mos muur binnen in de gang: een echte blikvanger!

De gang of hal is geen plaats waar je in eerste instantie aan denkt voor een moswand. Toch is een mosmuur in de gang of hal de ideale locatie voor jouw moswand als blikvanger! Ontvang je gasten met een unieke eyecatcher in huis en ze staan meteen versteld. Een mosmuur in de gang kun je toepassen in de muur bij je entrée of bijvoorbeeld op de muur langs de trap.

moswand gang - moswand inspiratie voor in de gang
Inspiratie voor een moswand binnen in je gang of hal

Moswand in de keuken: natuurlijk koken!

Natuurlijk koken met een moswand in je keuken! Voeding wordt steeds belangrijker en met name het natuurlijke aspect daarvan. Vegan, biologisch en natuurlijke producten groeien in populariteit. Met een groene moswand in je keuken heb je helemaal het gevoel dat je natuurlijk bezig bent. En het is een leuke blikvanger in je open woonkeuken!

moswand keuken - moswand inspiratie voor in de keuken
Inspiratie voor een moswand binnen in je keuken

Moswand binnen zelf maken?

Zelf een moswand in huis maken is goedkoper dan uitbesteden. En wist je dat een moswand maken heel eenvoudig zelf kan? Het is nog een leuke klus leuk ook! Wil je een grote moswand maken van vijf vierkante meter, bespaar je zo al minimaal € 300,- door het zelf te doen. Een stap-voor-stap handleiding hoe dit werkt? Lees er meer over in onze handleiding om zelf een moswand te maken en het mos voor je moswand kopen doe je ook direct in onze webshop!

2 reacties op “Moswand binnen: 5x inspiratie voor een mos muur in je woonkamer, badkamer en meer!

  • admin zegt:

   Beste Stephane,

   Bedankt voor je vraag! De moswand heeft geen onderhoud nodig. Wij hebben zelf ook zo’n 2 jaar een moswand in huis en van stof eigenlijk nog geen last gehad.
   Mocht dat wel zo zijn kan je het prima met bijvoorbeeld een kleine blazer (of handmatig) eraf blazen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *