Toscaanse Jasmijn en Clematis Bosrank van de kwekerij

We stellen je graag voor aan onze Toscaanse Jasmijn kwekerij. Én meteen ook de Clematis Bosrank kwekerij waar deze mooie klimplanten op de webshop vandaan komen! De Toscaanse Jasmijn is een erg populaire klimplant in Nederland en geeft veel kleur en sfeer aan je tuin! Deze klimplant zal bij vrijwel iedereen herinneringen van mediterrane terrassen oproepen. Nog een mooie eigenschap is dat de Jasmijn groen blijft in de winter en dus niet haar bladeren verliest.

Ook de Clematis Bosrank is zeer bijzonder. Deze soort bloeit de gehele zomer door, van eind april tot september, met haar grote roze schermbloemen. Al in het eerste jaar kan je genieten van een oase aan bloemen. In tegenstelling tot de meeste Clematis soorten die maar 1 maand bloeien, kan je van de ‘Acropolis’ tot wel 6 maanden genieten.

Toscaanse Jasmijn kwekerij: Hoogeveen Plants

De kweker Hoogeveen Plants is onze Toscaanse Jasmijn kwekerij achter deze mooie planten! Hoogeveen plants van het merk Elegrass met een breed assortiment bamboe en grassen heeft zijn hoofdbedrijf gevestigd in de regio Boskoop. De meeste productie vind plaats in het zuiden van Portugal. Dit om de beste kwaliteit grassen vroeg in het seizoen al te garanderen.

De Jasmijn en Clematis kopen van de kweker

Op Plantcentraal koop je je Toscaanse Jasmijn en Clematis klimplanten direct bij de kweker. Ze worden daar voor je ingepakt en rechtstreeks bij je thuisbezorgd zonder een lange reis met tussenkomst van de veiling, groothandel en het tuincentrum. Bekijk hier ons aanbod van leuke klimplanten van deze kwekerij.

Verzorging Toscaanse Jasmijn volgens de kweker

In het vroege voorjaar kunt u de Trachelospermum licht terug snoeien. Om de plant beter te laten klimmen kunt u het beste een rek gebruiken, ze wordt dan maximaal 3 tot 4 meter hoog. Wel is het belangrijk dat ze niet op een plek staat waar de grond vaak langdurig nat is. Zeker in de winter houdt de Trachelospermum niet van natte voeten. Dit maakt haar op dat moment ook vatbaarder voor de vorst. De sterjasmijn groeit in ons klimaat niet erg hard. Hierdoor is deze geurende klimplant geschikt voor de kleinere tuin, maar ook voor een grote sierpot. Snoeien zal niet veel nodig zijn. Het vorm snoeien (terug naar de gewenste vorm) kun je het beste doen in maart, of na de bloei in oktober

Verzorging tips Clematis Bosrank volgens de kwekerij

De ‘Acropolis’ wordt tegen een pergola of klimscherm maximaal 180 cm hoog. Deze compacte clematis heeft de voorkeur voor een staanplaats in halfschaduw tot zonnig. Het beste resultaat wordt verkregen bij een standplaats op de ochtendzon en/of een standplaats op de avondzon. Doordat de ‘Acropolis’ een compact soort is kan deze ook gebruikt worden in een pot op een balkon of terras of zelfs een hangende mand. Om de Clematis beter te laten klimmen heeft deze een beetje hulp nodig. Het beste kunt u de plant langs een rek, draad of stok omhoog leiden. Snoeien is niet noodzakelijk. Verwijder echter wel de dode en beschadigde twijgen begin maart. Je kan deze Clematis tot maximaal 20 centimeter boven de grond terug snoeien in het voorjaar.